:: Shirtsponsoren ::

Bezoekers
30009
Artikelen
20
Artikelen bekeken hits
355223

We hebben 8 gasten en geen leden online

 

Het nieuwe seizoen staat er weer aan te komen. Ook op het persoonlijke vlak zullen leden van onze vereniging zich dit jaar weer

laten gelden.

In het overzicht kunt u zien wie waar voor heeft ingeschreven.

Deze lijst kan gaandeweg het seizoen nog aangepast worden. Immers er kunnen tot de sluitingsdatum nog inschrijvingen binnen komen.

 

Aan alle voorzitters,

Vanwege de afgekondigde maatregelen door de overheid op 13 oktober en het besluit van de KNBB om alle competities tot tenminste 10 november stil te leggen heeft het bestuur afgelopen woensdag in een extra vergadering het volgende besloten.

 1. De zogenaamde 1e helft van de landscompetitie voor teams komt te vervallen. Afhankelijk van de dan geldende maatregelen wordt deze zo mogelijk hervat zodat de 2e helft alsnog gespeeld kan worden.
 2. De Persoonlijke Kampioenschappen komen voor het seizoen 2020-2021 te vervallen.
 3. Het Kampioenschap van Oss komt eveneens te vervallen

Wij begrijpen dat deze maatregelen drastisch zijn, en ook het bestuur zou niets liever willen dat het (biljart)balletje weer kan rollen, maar wij zijn van mening dat gezond verstand en verantwoordelijkheid moeten prevaleren boven het kunnen uitoefenen van een sport.

Wij hadden ons ook een ander beeld gesteld in het jubileumjaar van het district, echter had niemand

kunnen vermoeden dat een uitbraak van een virus in Azië zou kunnen leiden tot een wereldwijde pandemie, die Nederland tenminste al 6 maanden in haar greep houdt en waarbij het einde nog niet in zicht is.

Dat is ook de reden waarom het bestuur tot het bovenstaande (in overleg met de wedstrijdleiders LC en PK) heeft besloten. Al zouden er na 10 november “soepelere” maatregelen komen, dan nog steeds zijn er teveel beperkingen in zowel het spelen zelf als de beschikbaarheid van lokaliteiten, en een ieder wil duidelijkheid en gelijkheid. Het doorgaan van de 2e helft van de landscompetitie is afhankelijk van de maatregelen die gelden in december. Op dat moment zullen wij besluiten of we deze door kunnen laten gaan.

Terecht zijn er ook vragen gesteld over de betaalde contributie aan het district en de KNBB, terwijl er nu niet gespeeld kan worden.

 1. Het bestuur zal een brief aan de KNBB richten waarin het besluit van het district wordt mede gedeeld. En dat gelet op de maatregelen verzocht wordt om een korting op de bijdrage voor het seizoen 2021-2022
 2. Tevens zal het bestuur in deze brief de aan het district Oss toegekende gewestelijke finales teruggeven, omdat het programma opschorten en uitstellen niet toelaat
 3. Daarnaast zal het bestuur zich buigen over een korting voor de verenigingen voor de bijdrage aan het district. Tenslotte zijn er ook een stuk minder uitgaven vanwege het niet doorgaan van activiteiten
 4. Deelnemers die zich hadden ingeschreven voor PK wedstrijden kunnen desgewenst hun inschrijfgeld terug ontvangen, doch hopen wij dat zij hun inschrijving laten staan zodat we deze naar het seizoen 2021-2022 kunnen doorschuiven

Het kampioenschap van Oss, welke zou worden gespeeld in de laatste week van december, hebben wij ook laten vervallen, omdat ook hier de beschikbaarheid van de lokaliteit met de dan geldende maatregelen een te korte voorbereidingsperiode zouden hebben. Daarnaast vonden wij het niet gepast om een kleine groep dan wel te laten spelen, terwijl het overgrote deel dit tot tenminste 10 november niet kan.

Namens het bestuur district Oss,

De voorzitter,

Jeannette Habraken

 
 
 
 MEI 2020
Versoepelingen coronamaatregelen
Samenvatting persconferentie coronavirus 6 mei


De ruimte die er is voor versoepeling hebben we samen verdiend. Door ons samen te houden aan de maatregelen die we hebben genomen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Daardoor kunnen de volgende stappen worden genomen om de economie en samenleving weer meer open te stellen.

“Het is beter om nu voorzichtig te zijn dan achteraf spijt te hebben.”

De controle die we nu hebben over ziekenhuisopnames en IC-capaciteit moeten we verankeren. Het is als een evenwichtsbalk: versoepelingen hebben een negatief effect op de gezondheid, we moeten in evenwicht blijven.

Voor de komende periode geldt algemeen:

 • Blijf altijd thuis met klachten die op het coronavirus kunnen duiden.
 • Bij benauwdheid en/of koorts blijft het hele huishouden thuis.
 • Houd 1,5 meter afstand.
 • Werk zoveel mogelijk thuis.
 • Vermijd drukte.
 • Blijf hoesten en niezen in de elleboog, blijf zoveel mogelijk je handen wassen.
 • Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten in Nederland worden getest. Niet alleen risicogroepen zoals in de zorg, ouderen, etc.

Voorwaarden van de versoepelingen vooraf:

 • Onderzoek wijst uit dat mondkapjes alleen bij juist gebruik een beperkt positief effect hebben.
 • Bij elke versoepeling wordt er nauw gekeken naar de effecten op de zorg en de economie.

Versoepelingen vanaf 11 mei:

 • Basisscholen en kinderopvang gaan weer open (zoals eerdere berichten).
 • Contactberoepen kunnen weer open zoals kappers, fysiotherapeuten en rijscholen. Daarbij geldt dat er 1,5 meter afstand tussen klanten wordt gehouden en er alleen op afspraak wordt gewerkt.
 • Buiten sporten wordt weer mogelijk, mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Contactsporten en de competitie is nog niet mogelijk.
 • Bibliotheken gaan weer open.

Versoepelingen vanaf 1 juni:

 • Het voorgezet onderwijs wordt hervat.
 • Terrassen kunnen open, mits je aan een tafel zit en er 1,5 meter afstand wordt gehouden.
 • Theaters, restaurants, musea en bioscopen, e.d. kunnen weer open tot maximaal 30 personen en wanneer er gereserveerd is.
 • In het OV wordt een (niet-medisch)mondkapje verplicht. Hier kan de 1,5 meter niet worden gehandhaafd. Er worden geen mondkapjes verschaft vanuit de overheid. Nog steeds geldt: reis niet onnodig.

Versoepelingen vanaf 15 juni:

 • Het middelbaar beroepsonderwijs kan worden hervat (praktijklessen en examens mbo). Versoepeling van het hoger onderwijs wordt nog onderzocht.

Versoepelingen vanaf 1 juli:

 • De vorige maatregelen waarvoor een maximum van 30 gold, worden uitgebreid naar 100 mensen. Zoals theaters, bioscopen, openbare wc’s zoals op campings en georganiseerde samenkomsten zoals bruiloften.

Versoepelingen vanaf 1 september:

 • Sportscholen, coffeeshops, contactsporten, sekswerkers, sauna’s en casino’s, e.d. kunnen weer open.

Voor meer informatie kijk op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

 

Besluit/standpunt KNBB Vereniging Carambole

Carambole laat definitief alle geplande gewestelijke en nationale vervolgwedstrijden vervallen.

Wij nemen nu dit besluit, het geeft duidelijkheid. Met alle districtsvoorzitters of hun vervanger is gesproken, en men is unaniem voorstander om het seizoen af te sluiten. Het besluit dat wij nu al nemen, heeft daarmee de steun van alle districten.

Een herhaaldelijk gehoord argument: als we wedstrijden laten doorgaan, zullen er wellicht spelers zijn die hun team niet in de steek willen laten, terwijl ze liever niet zouden spelen. Dat willen wij voorkomen. Op welke termijn zullen we weer zorgenvrij kunnen biljarten? We hebben er nog geen enkel zicht op. De signalen zijn tot nu toe dat er tenminste een flink deel van de zomer mee gemoeid zal zijn.

Wij vinden dat wij als KVC, met zoveel ouderen onder ons, niet langs het randje moeten willen lopen. Daarom scheppen we duidelijkheid. Als de regering t.z.t. besluit om de toegang tot horeca en andere lokaliteiten weer vrij te geven, kan men naar eigen keuze de keu weer ter hand nemen of nog even wachten. Het is dan een vrije keuze zonder druk. Zo kan het sociaal leven weer geleidelijk op gang komen. Het zal zolang er geen medicijn of vaccin is, heus nog geruime tijd duren voor wij ons allen weer veilig voelen. Wij menen onze leden het beste van dienst te zijn door nu deze duidelijkheid te geven.

Besluit teamcompetities (Landscompetitie) seizoen 2019-2020:

Gewestelijke wedstrijden: afgelast

Nationale finales (Landsfinale): afgelast

In overleg met de Commissie Breedtesport en de districten worden de startmoyennes vastgesteld.

Topteamcompetitie, de eredivisie kent een afvaardiging naar een EK, de inschrijving er voor vindt pas in het nieuwe seizoen plaats.

Tussen eredivisie en eerste klasse is een promotie/degradatieregeling.

Besluitvorming over competitie- afsluiting kan worden uitgesteld tot na 1 juni.

Nationale kadercompetitie: de poule-fase wordt in overleg met de betreffende commissie afgesloten.

Besluitvorming over halve finale en finale kan worden uitgesteld tot na 1 juni.

Individueel/PK’s seizoen 2019-2020:

Resterende gewestelijke en nationale finales: afgelast

De Masters Artistiek: besluitvorming kan worden uitgesteld tot na 1 juni.

Besluit internationaal:

Europese Grand Prix Artistiek: afgelast

EK libre klein dames: afgelast

Voor internationale wedstrijden die buiten Nederland worden gespeeld, verwijzen wij naar betreffende internationale websites en andere communicatie.

Bij algemene vragen of opmerkingen over de bovenstaande besluiten van KNBB Vereniging Carambole, graag contact opnemen met secretaris Janneke Horneman via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vragen op opmerkingen die rechtstreeks betrekking hebben op wedstrijdzaken, graag naar: Piet Verschure voor de breedtesport Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." style="background-color: transparent; color: #337ab7;">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Piet Verhaar alle overige wedstrijden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." style="background-color: transparent; color: #337ab7;">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Alle contactgegevens van het KVC bestuur vindt u hier.

 

 

Het bestuur van BC Zeeland heeft maandag 16 maart unaniem besloten om,

vanwege het heersende Corona virus, de 27e editie van het Landerds

Kampioenschap 3 banden, niet door te laten gaan.

 

Tot en met 28 april is ons clubhuis gesloten en nadien is het nog onduidelijk

wat er dan nog aan maatregelen genomen gaan worden.


Dan wordt de tijd om een goed toernooi op poten te zetten wel héél erg krap.

 

Wij hopen dat u allen begrip op kunt brengen voor de ontstane situatie, maar wij

hadden als bestuur  geen andere mogelijkheid dan het stopzetten van de

organisatie van het Landerds Kampioenschap.

Bestuur BC Zeeland

 

 

Examen arbiterscursus

Zaterdag 16 november was het zover voor Jolanda Bongers, Manuela v Boxtel en Henry Wibier. Kort geleden waren deze personen geslaagd voor de cursus clubarbiter (1 ster) en een logisch vervolg is dan dat men verder gaat voor districtsarbiter (2 ster).

Na veel zwoegen op de theorie en die theorie ook in praktijk weten te brengen was zaterdagmorgen het uur U. Het examen werd afgenomen door Johan Beaard, geassisteerd door 3 arbiters.

Om half 10 begon de dag met een theorie examen. Dit was best wel spannend want bij meer als 8 fouten zou het examen al afgelopen zijn. 
Helaas werd dit voor een kandidaat werkelijkheid en moest teleurgesteld naar huis. Jolanda, Manuela en Henry wisten de theorie door te komen en mochten zich nu op gaan maken voor het praktijkgedeelte.

Met hulp van voorspelers Bert en Geert (3 banden) en Harold en Willy (kader) moesten de examenkandidaten onder toeziend oog van examinator Anja Groeneveld het geleerde in praktijk brengen.

Na ruim 3 uur, onderbroken door een lunch, werd er een zucht van verlichting geslaakt want het karwei zat erop. Uit diverse ooghoeken werd natuurlijk wel gekeken naar Anja die er lustig op los schreef tijdens het examen en dat veroorzaakte natuurlijk wel wat spanning.
Uiteraard worden er links en rechts wat foutjes gemaakt maar zijn die foutjes bepalend?
Om kwart over 2 werd de uitslag medegedeeld aan de arbiters en alle deelnemers mochten zich arbiter 2 (districtsarbiter) noemen. De blijdschap en opluchting was van de gezichten af te lezen.
Anja gaf nog wat tips mee voor de toekomst en na wat napraten vertrok iedereen opgelucht huiswaarts.

Wij willen alle deelnemers aan de cursus van harte feliciteren met het behalen van het certificaat en hun badge.

190323 212 Manuela en Jolanda web

 

Mart van der Heijden Nationaal arbiters toernooi

In het weekeinde van 5 tm 7 juli werd in de Hazelaar te Rosmalen het 20e Nationaal arbiterstoernooi gespeeld.

Dit jaar was het 20 jaar geleden dat Mart van der Heijden samen met Tim Oortman in Hapert het NAT (Nationaal Arbiters Toernooi) voor het eerst organiseerde.
Na een aantal jaren Hapert werd er enkele jaren in Ravenstein gespeeld. Vanaf 2009 is het vaste adres de Hazelaar te Rosmalen met de gastvrije uitbaters Marco en Frank.

Na het overlijden van Mart heeft een groepje enthousiaste arbiters dit toernooi een vervolg gegeven. Hans Berkhout, Rob Esser, Peter en Paula Boers hadden gemeend dit toernooi om te dopen tot Mart van der Heijden Nationaal arbiterstoernooi.
De kinderen van Mart waren verheugd en geven jaarlijks acte de presence tijdens de prijsuitreiking.
Dit jubileum toernooi werd door de leden van de huidige organisatie voor het laatst georganiseerd. Ze hoopten van harte dat dit gezelligste toernooi van Nederland een opvolgende organisatie kreeg.
Gelukkig kon spreker Peter Boers de volle zaal het drietal Johan Jansink, Jan Kingma en Marco Ubbink als hun opvolgers presenteren. In de geboorte- en woonplaats Heesch en district Oss kent men Mart beter als Tiny van Nol D'n Bekker.
Nol D'n Bekker was de vader van Mart die in Heesch een café uitbaatte. Broer Jan staat in dit café nog steeds achter de tap.

Jeannette Habraken hield de eer van het arbiterskorps district Oss hoog en werd ongeslagen kampioen van het bandstoten toernooi.
Jeannette speelde een fantastisch toernooi, alle partijen werden in winst omgezet. Ze speelde een algemeen moyenne van liefst 1,379 een beste partij van 1,928 en een hoogste serie van 9; dat waren de beste resultaten van allemaal.
Hans Bervoets slaagde erin bij het driebanden klein derde te worden. In tegenstelling tot vijf jaar geleden toen Adrie en Corry van de Laar beide eerste werden, presteerden ze het deze keer, jawel, allebei op een achtste plek te belanden.

Alle kampioenen:
Kader: Peter Boers
Driebanden groot: Dominique van Andel
Driebanden klein: Emile Havers
Bandstoten: Jeannette Habraken
Libre: Jan Kingma 

 

MVDH

 

MVDH 2

                           Kampioen van het libre   Jeannette Habraken

 

Diverse leden van onze biljartvereniging hebben deelgenomen aan wedstrijden voor het Persoonlijk Kampioenschap 2019 - 2020 in diverse klassen. Hieronder treft u een overzicht aan wie in welke klasse gespeeld hebben en de bijbehorende resultaten.

VW = voorwedstrijd
DF  = districtsfinale
RF  = regiofinale
NF  = nationale finale

Naam Klasse Plaats PP Agem Pgem HS
Jeannette Habraken vw 3e klas libre  nvt  2.06  ???  ??? 
  DF 3e klas libre 3e 8 1.91 2.61 14
  vw dames libre  
DF 3e klas driebanden klein 4e  0.279  0.394 
vw 2e klas bandstoten  nvt  0.94  1.28 
vw 3e klas driebanden klein  nvt  0.256  0.428 
NF driebanden klein dames  19  0.355  0.555 
GF libre klein dames interval  1e  1.79  2.35  15 
NF libre klein dames interval 
Adriaan de Loyer vw 4e klas libre 
vw 3e klas bandstoten  nvt  11  0.48  0.78 
DF 3e klas bandstoten 2e  10  0.50  0.78 
  GF 3e klas bandstoten 5e  0.40  0.57 
vw 3e klas driebanden klein
       
Ronald de Groot vw 2e klas bandstoten  nvt  1.50  2.43  11 
DF 2e klas bandstoten 7e  1.22  1.54  10 
DF 1e klas driebanden  5e  0.452  0.574 
DF 1e klas driebanden groot  3e  0.416  ?????  ??? 
       
Wiel Pelzer vw 3e klas libre  nvt  1.68  ???  ??? 
vw 2e klas bandstoten  nvt  0.99  1.26 
DF 2e klas bandstoten 8e  0.86  1.17 
vw 2e klas driebanden   nvt  0.303  ?????  ??? 
DF 1e klas driebanden groot  4e  0.268  ???  ??? 
Antoon v/d Brand  DF 1e klas driebanden groot  2e  0.330  ???  ??? 
  GF 1e klas driebanden groot  6e  0.242  0.390 
             
Manuela v Boxtel vw 4e klas libre  nvt  1.10  1.05 
  vw dames libre
  vw 3e klas bandstoten  nvt  0.69  1.31 
  DF 3e klas bandstoten 7e 0.64  1.23 
         
Jolanda Bongers vw 4e klas libre nvt  0.61  0.96 
vw  dames libre
vw 3e klas bandstoten nvt  0.37  1.00 
GF libre klein dames open klasse  6e  0.50  ----- 
Harrie de Groot  DF 1e klas driebanden 3e  0.534  0.843 
DF 1e klas driebanden groot  7e  0.342  ???  ??? 
Ton Kandelaars  vw 3e klas libre nvt  10  2.11  ???  ??? 
DF 3e klas libre 4e 8 1.82 2.29 12
         
Gerard Bouten  vw 2e klas libre
  DF 2e klas libre 4e  3.07  4.21  19 
  vw 1e klas bandstoten nvt  1.81  2.18  13 
  DF 1e klas bandstoten   4e  1.71  2.68  10 
           
Carel Hurkmans  vw 1e klas bandstoten nvt  2.34  3.17  15 
DF 1e klas bandstoten  6e  1.94  2.60  10 
         
Hans v Erp  DF 1e klas libre 6e  5.24  11.00  32 
  vw 1e klas bandstoten nvt  2.29  3.56  12 
  DF 1e klas bandstoten  5e  2.13  3.00  10 
           
Joey Bongers

vw 1e klas bandstoten

nvt  2.25  2.83  12 

DF 1e klas bandstoten

2e  2.67  4.07  22 

Gew. vw hoofdklasse libre

nvt  5.14  7.27  59 
           
Rien v Gaal DF 1e klas libre  1e  10  6.30  10.76  53 
  GF 1e klas libre 7e  5.92  7.36  44 
  vw 1e klas bandstoten nvt  2.16  3.56  19 
  DF 1e klas bandstoten  8e  1.67  2.28  10 
           
Djami Theunisz  NF 2e klas jeugd  1e  13  0.80  1.00 
 
Dylan Biemans NF 2e klas jeugd 4e 10 0.61 0.79 6
           
Kaylee Emons NF 2e klas jeugd 6e 6 0.40 0.52 4
             
Lukas Emons NF 2e klas jeugd 7e 5 0.69 0.82 6
             
Thijs Meulepas NF 2e klas jeugd 9e 2 0.65 0.72 6
             
Bart v/d Valk  NF 1e klas jeugd  12e  0.931  --------