:: Stersponsoren ::

Bezoekers
32076
Artikelen
20
Artikelen bekeken hits
412455

We hebben 4 gasten en geen leden online

 

 

Een tijdperk loopt ten einde.

 

Na een periode van 27 jaar onafgebroken jeugd getraind te hebben en competitie gespeeld te hebben met die jeugd is het voor Peter Huvenaars, trainer en begeleider van het eerste uur, einde oefening.

Zijn laatste pupillen hebben te kennen gegeven dat ze er mee stoppen en Peter is niet in staat om nog een team te formeren om het komende seizoen mee te gaan spelen. Bijzonder jammer maar we zullen het moeten accepteren.

 

In het seizoen 1995 / 1996 kwamen de eerste enthousiaste jeugdleden bij onze vereniging.

Jongens van het eerste uur waren (om maar eens een paar namen te noemen);

Wouter v/d Hoogen (Nederlands Kampioen seizoen 98/99), Joost Laurenssen, Kees de Veth, Sander v/d Ven, Martijn v Uden, Dirk v/d Laar, Paul v/d Horst, Willem v Haren, Gert-Jan Zonnenberg Pieter Jans, Nicky v Schijndel, Jobke Derks etc etc.

Wat begon als een avontuur van misschien 2 seizoenen is uitgegroeid tot een volwaardige tak van onze vereniging.

Meestal bleven de jeugdleden 2 seizoenen om het dan weer voor gezien te houden, maar er waren ook kinderen bij die het veel langer leuk bleven vinden. Sommige van hen spelen nog steeds biljart op een aardig niveau.

Eén van die leden is Joey Bongers. Begonnen als jeugdlid die nog veel moest leren is inmiddels uitgegroeid tot een biljarter waar men in het district terdege rekening mee dient te houden. Opgeklommen van 0.00 tot een niveau van rond de 10.00 met soms behoorlijke uitschieters.

Inmiddels is Joey toegetreden tot het bestuur en hij vervult de functie van voorzitter.

 

Maar aan alles komt een einde… jammer genoeg.

Wij willen Peter namens de vereniging héél hartelijk danken voor alle tijd en energie die hij heeft vrijgemaakt ten dienste van zijn jeugd.

Hij zal de zondagen zeker gaan missen als hij met zijn jongens weer op pad ging om competitie te gaan spelen.

Misschien komt er weer een moment dat er zich weer jeugd meldt en dan zal men zeer zeker weer een beroep doen op de expertise van Peter.

Peter, ook namens al de jeugdleden….. hartstikke bedankt!!!!!!

 

 

Jaco van der Ven

21 november 1966 – 21 juni 2022 +

Jaco van der Ven is op 55 jarige leeftijd veel te vroeg overleden. Hoewel Jaco terdege besefte dan hij de ernstige ziekte niet kon overwinnen is het toch nog snel gegaan.

ht

Jaco, de altijd goedlachse biljartliefhebber pur sang, was zowel in zijn werk als met zijn grote passie biljarten altijd heel gedreven.

Als twintiger ontdekte Jaco het biljarten. Al snel had hij de serie americaine in het libre goed onder de knie. Een top prestatie, mogelijk uniek, leverde hij in ’s

Hertogenbosch met libre extra klas door een algemeen moyenne van 65,21 te spelen. Enkele jaren later werd de trotse Jaco, Nederlands kampioen

Overgangsklasse libre dat in Café zaal ’t Oventje uitbundig werd gevierd.

Inmiddels was het kader ontdekt. Met een echt vriendenteam speelde Jaco vele jaren in de landelijke kader competitie. Mooie prestaties tijdens persoonlijke

kampioenschappen maar in team verband voelde Jaco zich echt in zijn element.

Hoewel zijn passie altijd bij de klassieke spelsoorten is gebleven, heeft Jaco vele jaren driebanden groot gespeeld bij de Kersenboys in Café zaal ‘t Oventje. Dit was zeer

nabij zijn zelf prachtig verbouwde boerderij op de Brand.

Tijdens de Zeelandse en Landerdse kampioenschappen libre en driebanden was Jaco altijd een vertrouwde deelnemer. Beide kampioenschappen wist Jaco ’n keer te winnen

(2006 Landerd en 2018 Zeeland). In 2011 nam Jaco deel aan het Kampioenschap van Oss driebanden groot, jawel in ’t Oventje!

Begin mei was Jaco nog een belangstellende toeschouwer op het NK 47/2 in Rosmalen waar een van zijn teamgenoten aan deelnam.

Hij vertelde dat hij wel terdege wist in extra tijd te leven maar hoopte het nog een poosje te kunnen rekken. Helaas heeft het niet zo mogen zijn.

Sterkte aan zijn naaste familie, vriendin en zijn vele biljartvrienden.

Namens BC Zeeland en district Oss.

  

                                     

 

 

gedachtenisprentje Jaco

 

Henry Thijssen 42 jaar vrijwilliger

 

Eind jaren zestig kocht vader Antoon Thijssen, bij Eureka van de vader van Harrie Mathijssen, in Berlicum een biljarttafel nog zo’n antieke met tellers op de banden. In Volkel was het de eerste privé biljart in een tot biljartzaaltje omgetoverde kippenschuur. Al snel bleek Henry over meer talent te beschikken dan de vrienden en buren die wekelijks kwamen biljarten.

                                              

Foto’s Jan Rosmulder De BiljartBallen

Omdat in de gemeente Uden geen vereniging bij de KNBB aangesloten was, duurde het tot 1980 voor Henry lid werd bij AZW (Aanhouders Zijn Winnaars) in Odiliapeel. Deze vereniging had zich een jaar eerder bij de KNBB aangesloten en was dringend op zoek naar een wedstrijdleider. Zo werd Henry al op jonge leeftijd de aangewezen persoon voor zijn eerste vrijwilligersfunctie.

Omdat deze functie enige kennis vergde van KNBB reglementen, was een arbiter cursus het logische gevolg. Inmiddels vloog het moyenne door competities en persoonlijke kampioenschappen snel omhoog. Eenmaal in het bestuur werd hij wat later ook secretaris en mede oprichter van de Udense kampioenschappen driebanden.

In zijn woonplaats Volkel was het talent van Henry niet opgemerkt gebleven en werd hij bij jeugdvereniging Jong Geleerd, biljart docent. Maar liefs drie en twintig jaar gaf hij elke maandagavond biljartles. Ook bij deze vereniging had Henry een bestuursfunctie en was mede oprichter van de Udense kampioenschappen bandstoten.

Inmiddels slaagde Henry voor de cursus districts- en gewestelijke arbiter. Het kon niet uitblijven dat hij een bestuursfunctie in het district arbiters korps van destijds district Oost Brabant, ambieerde. Secretaris, arbiterscoördinator en organisator van het district arbiterstoernooi. Voor zijn verdiensten ontving Henry van district Oost Brabant in 1998 een oorkonde.

In 1997 maakte BC Zeeland, de vereniging waarbij Henry sinds 1994 bij was aangesloten, de overstap van niet alleen district maar ook van gewest zuid naar midden Nederland. Zo’n beetje vanzelfsprekend werd Henry bij deze vereniging bestuurslid dat hij tot heden is.

In 1998 werd in district Oss een arbiterscommissie opgericht en werd Henry bestuurslid en na het aftreden van Harrie Loeffen voorzitter en penningmeester. Indien er weer eens geen vrijwilliger beschikbaar was, vervulde Henry ook de functie van arbiterscoördinator. Nieuwe arbiters werden mede door hem opgeleid en beoordeeld, hij noemt het liever begeleider en ondersteuner.

Tot en met 2015 heeft Henry veertien jaar zitting in het district bestuur, oorspronkelijk als verantwoordelijke voor de arbitrage. De laatste zes jaar ook vice voorzitter, bestuurslid jeugdzaken en Public relations. Daar blijft het niet bij nadat, in 2009 de webmaster overlijdt wordt deze functie overgenomen.

De website heeft Henry maar liefst drie keer vernieuwd, in 2010 (html), in 2015 (Joomla) en in 2020 (wordpress). Als webmaster verwerkt Henry ook de nieuwsbrieven en facebook. Reeds vele jaren maakt hij van een groot aantal kampioenschappen, fotoreportages voor de website.

Als geestelijk vader van de nieuwe kampioenschappen van Oss libre/kader, was hij jaren de organisator en wedstrijdleider van de KVO’s driebanden groot en libre/kader.

De arbiters carrière brengt prachtige promoties naar Nationaal en Internationaal CEB arbiter.

In 2022 is Henry 40 jaar arbiter waarvan 21 jaar Internationaal. Vanaf de eerste Grand Dutch kampioenschappen waar alle topspelers aan deelnemen neemt Henry zijn camera mee en verzorgt reportages voor de BiljartBallen krant, Biljart totaal en de website van de KNBB. Het is vanzelfsprekend dat Henry op Nationale en ook internationale kampioenschappen foto’s verzorgt voor de media.

Henry is op veel meer fronten vrijwilliger en vele jaren mantelzorger. Sedert 2004 verzorgt Henry computer instructies, is helpdesk medewerker en applicatie beheerder bij de KBO bond voor ouderen en eerder het Rigom (ons Welzijn).

Vanaf 2006 Seniorweb docent ambassadeur en sedert 2008 coördinator leslocatie Heesch. In 2012 kwam daar het beheer van website KBO Heesch bij. Al vele jaren is hij vrijwilliger bij ziekenvereniging de Horizon en bij Reuma vereniging regio Oss hoffotograaf.

BC Zeeland feliciteert Henry met zijn onderscheiding en deze onderscheiding is dik verdiend.

 

 

 

Toespraak van de burgemeester Bernheze:

 

Meneer Thijssen,

 

Wat bijzonder om hier te zijn. Ik moet u eerlijk bekennen dat ik nog nooit een biljartwedstrijd op zo’n hoog niveau heb bijgewoond. Vandaag speelt namelijk het Eredivisie Topteam en ik heb me laten vertellen dat zij vandaag kampioen kunnen worden!

 

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Marieke Moorman, burgemeester van de gemeente Bernheze, waar u woonachtig bent meneer Thijssen. Ik draag de ambtsketen van Bernheze en daar heb ik officieel toestemming voor gevraagd aan mijn collega van de gemeente Den Bosch. En gekregen.

Speciaal om u toe te spreken meneer Thijssen.

 

Want hoe bijzonder is het dat u al 41 jaar vrijwilliger bent binnen de Biljartsport. In binnen- en buitenland.

 

Ik ga even flink wat jaren terug.

Eind jaren zestig kocht uw vader, Antoon Thijssen een biljarttafel. Een antiek exemplaar, nog met tellers op de banden. In Volkel was het de eerste privé biljart in een tot biljartzaaltje omgetoverde kippenschuur. En al snel bleek u over meer talent te beschikken dan de vrienden en buren die wekelijks kwamen biljarten.

 

Het duurde nog tot 1980 voordat u lid werd van een biljartclub. Bij AZW, ‘Aanhouders Zijn Winnaars’ in Odiliapeel. Die vereniging had zich een jaar eerder bij de KNBB aangesloten en was dringend op zoek naar een wedstrijdleider. En zo startte u als jonge twintiger uw eerste vrijwilligersfunctie.

 

Deze functie als wedstrijdleider vergde enige kennis en daarom volgde u een arbitercursus. En u vond het leuk. Inmiddels vloog het moyenne door competities en persoonlijke kampioenschappen snel omhoog.

 

In Volkel was uw talent al opgemerkt.
Bij jeugdvereniging ‘Jong Geleerd’, werd u biljart-docent. Maar liefst 23 jaar gaf u elke maandagavond biljartles. Ook hier had u een bestuursfunctie en was u mede oprichter van de Udense kampioenschappen bandstoten. Ook was u mede oprichter van de Udense kampioenschappen driebanden en u werd secretaris.

 

Inmiddels slaagde u voor de cursus districts- en gewestelijke arbiter. Tja en dat leverde vanzelfsprekend een bestuursfunctie op in het district arbiterskorps van destijds Oost Brabant.

 

U was secretaris, arbiterscoördinator en organisator van het district arbiterstoernooi.
Voor uw verdiensten ontving u van district Oost Brabant in 1998 een oorkonde.

 

In 1997 maakte BC Zeeland, de vereniging waar u sinds 1994 bij was aangesloten, de overstap van niet alleen district maar ook van gewest zuid naar midden Nederland. Natuurlijk werd u ook hier bestuurslid. En dat bent u nog steeds.

 

Van 2003 tot 2015 was u bestuurslid van KNBB District Oss. Eerst als verantwoordelijke voor de arbitrage en vanaf 2009 ook als vicevoorzitter, bestuurslid jeugdzaken en Public Relations. Toen de webmaster in 2009 overleed, nam u ook deze functie over. De website heeft u maar liefst drie keer vernieuwd. U draaide er uw hand niet voor om.

 

Gesteld wordt - meneer Thijssen - dat u het biljarten in district Oss naar een zeer professioneel niveau hebt gebracht. Chapeau!

 

Al vele jaren maakt u van een groot aantal kampioenschappen, fotoreportages. U heeft dan vaak een dubbele pet op. Uw foto’s verschijnen regelmatig in het landelijke blad "De biljart Ballen". Maar ook bijvoorbeeld op de website van de KNBB. En natuurlijk pikt de media ook een graantje mee.

 

Ik maak van de biljartwereld even een stapje naar ander vrijwilligerswerk, meneer Thijssen. Want ook al zou je denken ‘dit is genoeg om je vrije tijd mee te vullen’, u doet nog veel meer.

 

In Heesch bijvoorbeeld, uw huidige woonplaats.
U trouwde met een Heesche: Ans. En om de Heesche gemeenschap te leren kennen, pakte u daar ook vrijwilligerswerk op.

 

Bijvoorbeeld bij de ReumaPatientenVereniging Oss en Omgeving. Hier bent u vanaf 2003 een zeer gewaardeerde vrijwilliger. Naast contactpersoon voor de zwemgroep bent u fotograaf en verricht u hand- en spandiensten.

 

De KBO. U bent zelf geen lid van deze belangenvereniging voor senioren, maar u bent er wel vanaf 2004 vrijwilliger.

Zo helpt u o.a. ouderen op weg met het oplossen van problemen met hun laptop, tablet of telefoon, geeft u instructies in groepsverband, bent u webbeheerder en verzorgt u bij toerbeurt de veertiendaagse nieuwsbrief.

 

En dan de Ziekenvereniging De Horizon. Sinds 2005 verzorgt u bij toerbeurt met een aantal andere Heeschenaren de maandagmorgenritten.

De doelstelling van de maandagmorgenritten is mensen uit Heesch, die zich in een situatie van ziekte, eenzaamheid of andere beperking bevinden, per auto langs een mooie route door de regio te rijden.

 

Weer terug naar de biljartwereld. Waar u zich al
41 jaar in diverse functies en met veel inzet en overtuiging beweegt.

 

Over die 41 jaar zijn zeker wat anekdotes te vertellen.

 

Zoals die keer dat u één van de speelsters bij de Europese kampioenschappen dames, had ‘verboden’ naar de wc te gaan. Het was net pauze geweest. En deze speelster van Duitse afkomst wilde graag ‘pipi machen’. U zei dat ze moest wachten. Haar man vond dit niet leuk, want het bleek dat de vrouw geen pipi hoefde te doen, maar dat manlief hun baby niet stil kreeg….

Uw mede arbiters zeiden trouwens allemaal dat u juist had gehandeld.

 

Ook kleding is een dingetje. U kleedt zich altijd keurig volgens de geldende regels. Maar bij een vijfkamp in Berlicum werden de heren arbiters in een blauw jasje gehesen dat helemaal niet paste. Dat was een hilarisch gezicht.

 

U wordt omschreven als een aimabel man, een mensen-mens, met veel kennis over het biljarten en arbitreren. U bent een vraagbaak voor veel arbiters.

 

En als er dan een vraag wordt gesteld, kort of lang, geeft u graag antwoord, een lang antwoord…….

U kunt namelijk zeer lang uitweiden.

 

41 jaar arbiter. Uw carrière bracht prachtige promoties naar Nationaal en Internationaal arbiter. Want sinds 2001 bent u CEB (Confédération Européenne de Billard) arbiter.

 

Meneer Thijssen, u kijkt terug op 41 jaar bijzondere vrijwillige verdiensten binnen de biljartsport.

 

Het is mij een groot genoegen u mede te delen dat het Zijne Majesteit heeft behaagd u te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Besluit Koning :

“Zijne Majesteit de Koning,

grootmeester van de Orde van Oranje-Nassau,

heeft bij zijn besluit van

6 september 2021, nr. 2021001707

De heer Henricus Antonius Johannes Maria Thijssen

geboren te Veghel, 20 november 1957

benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau”.

 

 

Trees en Tien Verstraten stoppen na 45 jaar met café ’t Oventje,

 

PREMIUM

Trees en Tien Verstraten stoppen na 45 jaar met café ’t Oventje, © Jeroen Appels/Van Assendelft

Einde van een tijdperk in buurtschap: Tien en Trees draaien na 45 jaar de tap dicht van café 't Oventje

OVENTJE - Café, zaal en eetcafé ‘t Oventje gaat de laatste maanden in. Tien en Trees Verstraten hebben hun pand verkocht, maar niet aan mensen met horecaplannen. Dus moeten heel wat verenigingen zoeken naar een nieuw onderkomen.

 

 

Het nieuwe seizoen staat er weer aan te komen. Ook op het persoonlijke vlak zullen leden van onze vereniging zich dit jaar weer

laten gelden.

In het overzicht kunt u zien wie waar voor heeft ingeschreven.

Deze lijst kan gaandeweg het seizoen nog aangepast worden. Immers er kunnen tot de sluitingsdatum nog inschrijvingen binnen komen.

                  

 

Diverse leden van onze biljartvereniging gaan weer deelnemen aan wedstrijden voor het Persoonlijk Kampioenschap 2021 - 2022 in diverse klassen. Hieronder treft u een overzicht aan wie in welke klasse gaan spelen en de bijbehorende resultaten.

VW = voorwedstrijd
DF  = districtsfinale
RF  = regiofinale
NF  = nationale finale

Naam Klasse Plaats PP Agem Pgem HS
Jeannette Habraken DF 3e klas libre 2e  1.65  2.23  11 
GF 3e klas libre 8e 4 1.31 2.47   9
  DF dames libre 2e  1.32  1.58    7
  GF dames libre  5e  1.39  1.81  10 
Adriaan de Loyer 4e klas libre
 
Ronald de Groot DF 2e klas driebanden klein 5e  0.476  0.561    4 
1e klas driebanden klein
DF 1e klas driebanden groot 3e  0.316    3 
Wiel Pelzer DF 3e klas libre 6e  0 1.15 ------ 10 
2e klas driebanden klein
DF 1e klas driebanden groot 4e  0.159    3 
Antoon v/d Brand  2e klas driebanden klein
             
Manuela v Boxtel DF 4e klas libre 5e  1.03  1.48    7 
  DF dames libre 1e  1.38  2.05  11 
  GF dames libre  2e  1.22  1.62    8 
 
Jolanda Bongers 4e klas libre
DF dames libre 3e  0.67  0.65    6 
Harrie de Groot  DF 1e klas driebanden groot  2e  0.263    3 
  DF 1e klas driebanden klein 2e  0.375  0.420    4 
           
Ton Kandelaars  DF 3e klas libre 4e  4 1.78  2.12 19
Carel Hurkmans  DF 1e klas libre 6e  4.85  7.50  35 
Hans v Erp 
 
 
Joey Bongers

Gew. vw Hoofdklasse libre  (P)

1e  13.48  40.00  153 
           
Rien v Gaal DF 1e klas libre  (P) 1e  7.28  15.00  48 
  GF 1e klas libre 5e  6.74  11.66  39 
Bart v/d Valk  NF 1e klas libre jeugd  7e  0.87  1.42    6 
   
Dylan Biemans  NF 1e klas libre jeugd  4e  1.01  1.24    7 
     
Rik Kolorz  NF 1e klas libre jeugd  1e  2.08  3.00  21